Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

The Traveler

Waar ligt de oorsprong van immoreel gedrag? De 12-jarige Qassem heeft er alles voor over om een wedstrijd van zijn favoriete voetbalclub in Teheran te kunnen bezoeken.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Traveler

De 12-jarige Qassem woont met zijn ouders in een armoedige wijk in het provinciestadje Malayer. Zijn vader heeft nooit tijd voor hem, zijn moeder doet niets anders dan op hem schelden. School interesseert hem niet, maar voetbal des te meer. Hij is dan ook vastbesloten een belangrijke wedstrijd van zijn favoriete club in de hoofdstad Teheran bij te wonen. Maar Teheran is ver weg en geld voor de bus heeft hij niet, laat staan geld om het stadion binnen te komen. Maar Qassem is vindingrijk: liegend, bedriegend en stelend weet hij de middelen bij elkaar te sprokkelen. Laat in de avond sluipt hij uit huis op weg naar het station waar een bus hem naar Teheran zal brengen.

In zijn eerste lange film onderzoekt regisseur Abbas Kiarostami waar de oorsprong van moreel en immoreel gedrag ligt en hoe zich die verhoudt tot de kindertijd en sociale conventies. Een neo-realistisch pareltje dat hij samen met scenarist Hassan Rafi'i schreef.