Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

And Life Goes On

Docufictie over een regisseur die op zoek gaat naar de hoofdrolspelers van zijn film Where is the Friend's House?. Een aardbeving heeft het dorp verwoest. Tweede deel Koker-trilogie.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

And Life Goes On

In juni 1990 werd Iran getroffen door een zware aardbeving, precies in het gebied waar Kiarostami twee jaar eerder Where is the Friend's House? had gefilmd. Daarop besloot hij terug te reizen om te zien wat er met de twee jonge hoofdrolspelers was gebeurd. Zijn ervaringen verwerkte hij in And Life Goes On, een gefictionaliseerde documentaire over een zwaar getroffen gebied en tevens het tweede deel van zijn Koker-trilogie.

Een regisseur (Farhad Kheradmand) en zijn zoon Puya zijn op weg naar het dorp Koker om daar de hoofdrolspelers van Where is the Friend's House? op te zoeken. De meeste wegen erheen zijn zwaar beschadigd door een aardbeving, dus zijn ze aangewezen op hulp van plaatselijke bewoners, mensen die ook over de ramp vertellen. Uiteindelijk bereiken ze het dorp en treffen niet alleen verwoesting aan, maar ook een van de acteurs en een pasgetrouwd stel dat vertelt over wat ze is overkomen en waarom ze toch getrouwd zijn.