Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

Through the Olive Trees

Derde deel van Kiarostami's Koker-trilogie over een acteur die zijn tegenspeelster ten huwelijk vraagt. Het zijn de twee die in And Life Goes On een pasgetrouwd stel speelde.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Through the Olive Trees

Kiarostami is een meester in het toevoegen van lagen aan de werkelijkheid die hij in zijn films laat zien. Terwijl de kijker dacht documentaire beelden te zien, blijkt later dat het fictie was, een gegeven dat dan weer in een volgende film als documentair wordt gepresenteerd. In dit derde deel van zijn Koker-trilogie wordt duidelijk hoe Kiarostami dit doet.

Hossein Rezai, de plaatselijke steenhouwer, is acteur geworden. Hij is bezig met de film And Life Goes On, waarin hij samen met de jonge studente Tahereh een pasgetrouwd stel speelt. Hossein is echter ook buiten de set verliefd op Tahereh en doet haar een huwelijksaanzoek. Maar hij is arm en analfabeet, en daarom vindt haar familie zijn aanzoek een belediging. Zij probeert hem zoveel mogelijk te ontwijken, maar de opnames voor de film gaan gewoon door. De regisseur ontdekt wat er speelt en probeert Hossein te adviseren in wat hij moet doen.