Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

The Wind Will Carry Us

Behzad uit Teheran en zijn drie medewerkers arriveren in een afgelegen dorp. De lokale bevolking heeft geen idee wat ze komen doen. Een verhaal over de botsing tussen stad en platteland.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Wind Will Carry Us

Behzad uit Teheran en zijn drie medewerkers arriveren in het afgelegen dorp Siah Dareh in Iraans Koerdistan. De lokale bevolking heeft geen idee wat ze komen doen, maar vermoeden dat ze naar iets op zoek zijn op de plaatselijke begraafplaats. Ze zijn echter gekomen voor de 100-jarige mevrouw Malek. Behzad vermoedt dat zij elk moment kan overlijden en wil graag de bijzondere plaatselijke rouwrituelen vastleggen als het zover is. Maar de oude vrouw leeft gewoon door. Wachtend leert Behzad van lieverlee de kalme leefstijl van het dorp te waarderen, al was het maar dankzij de verhalen van Farzad, de achterkleinzoon van Malek.

Op het eerste gezicht vertelt Kiarostami een eenvoudig verhaal over de botsing stad-platteland, over hoe moderniteit maar moeizaam past in een wereld die gebouwd is op tradities. Maar hij geeft reliëf aan het verhaal door wat hij laat zien, en vooral door wat hij weglaat. De film werd bij het filmfestival van Venetië, 1999 met drie prijzen bekroond.