Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

Les Olympiades

Emilie, Camille, Nora en Amber Sweet, vier jonge mensen die zich in Parijs een weg banen door het leven, vriendschap en de liefde. Bitterzoete zedenschets in zwart-wit.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Les Olympiades

In het 13e arrondissement van Parijs ligt de wijk Les Olympiades en daar is telemarketeer Emilie op zoek naar een nieuwe, liefst vrouwelijke huisgenoot. Maar er meldt zich een man: Camille. Met hem voelt ze meteen een klik, hij krijgt de plek en al snel zijn de twee meer dan vrienden. Ook rechtenstudent Nora verschijnt op het toneel. Na een vernederende ervaring ziet zij zich gedwongen terug te keren naar haar vorige betrekking in de onroerendgoedwereld. En het toeval wil dat ook Camille daar net aan de slag is gegaan. Ook zij beginnen een relatie. Nora heeft echter moeite met intimiteit en ze voelt zich meer op haar gemak bij Amber Sweet, met wie ze online chat.

Regisseur Jacques Audiard schreef het scenario van deze bitterzoete, in zwart-wit geschoten zedenschets van het moderne leven in de grote stad samen met Léa Mysius en Céline Sciamma (Portrait de la jeune fille en feu). Ze baseerden het verhaal op de graphic novels van Adrian Tomine.

NRC

Jacques Audiard geeft zich verrassend bloot in een film over de liefde

de Volkskrant

Een verbeelding van de liefde van nu