Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

I Am Not Your Negro - i.s.m. Vereniging Antilliaans Netwerk

In 1979 begon de Amerikaanse schrijver en sociaal criticus James Baldwin aan een werk over zijn overleden vrienden Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. Toen hij overleed in 1987 was het nog steeds niet af. In I Am Not Your Negro gaat regisseur Raoul Peck verder waar Baldwin eindigde.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Rialto presenteert i.s.m. Vereniging Antilliaans Netwerk en Stichting OCaN op zaterdag 9 februari twee films rondom de invloedrijke zwarte Amerikaanse schrijver James Baldwin (1924-1987), die in zijn romans op indringende wijze raciale, sociale en seksuele kwesties aansneed.

I Am Not Your Negro
In 1979 begon de Amerikaanse schrijver en sociaal criticus James Baldwin aan een werk over zijn overleden vrienden Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. Toen hij overleed in 1987 was het nog steeds niet af. In I Am Not Your Negro gaat regisseur Raoul Peck verder waar Baldwin eindigde. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarbij Peck gebruik maakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt. De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De film stelt vragen bij de manier waarop de Amerikaanse samenleving met Afro-Amerikanen omgaat en wat de betekenis van een vrije samenleving is.

Let op: deze film wordt vertoond in een voordelige double bill met If Beale Street Could Talk (via de link) .

Na afloop is er heerlijke Caribische catering van Caribbean Smile catering van Albert in het café.