Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

If Beale Street Could Talk i.s.m. Vereniging Antilliaans Netwerk

Barry Jenkins, de maker van Oscarwinnaar Moonlight, komt met een nieuw, meeslepend liefdesdrama. Gebaseerd op de gelijknamige roman van James Baldwin. Vanaf 14 februari dagelijks te zien.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

If Beale Street Could Talk i.s.m. Vereniging Antilliaans Netwerk

Rialto presenteert i.s.m. Vereniging Antilliaans Netwerk en Stichting OCaN op zaterdag 9 februari twee films rondom de invloedrijke zwarte Amerikaanse schrijver James Baldwin (1924-1987), die in zijn romans op indringende wijze raciale, sociale en seksuele kwesties aansneed. 
If Beale Street Could Talk wordt ingeleid door Arthur Kibbelaar, oud-voorzitter van Antilliaans Netwerk.

If Beale Street Could Talk
Drie jaar terug verraste de Amerikaanse regisseur Barry Jenkins de (film)wereld met zijn warme en genuanceerde film Moonlight, waarin de intimiteit van de menselijke relatie centraal stond. De film was een groot succes en won wereldwijd 226 prijzen, waaronder de Oscar voor Beste Film. In zijn nieuweling, If Beale Street Could Talk, staat wederom de liefde tussen twee mensen centraal. Jenkins baseerde het verhaal op de gelijknamige roman van James Baldwin.

Harlem, New York, begin jaren 70: Clementine ‘Tish’ Rivers en Alonzo ‘Fonny’ Hunt zijn al heel lang bevriend, maar nu ze twintig zijn beseffen ze dat veel meer dan vriendschap voor elkaar voelen. Hun liefde is diep en onvoorwaardelijk, ze dromen van een toekomst samen. Maar dan gaat alles mis: Fonny wordt valselijk beschuldigd van verkrachting en belandt in de gevangenis. Tish ontdekt wat later dat ze zwanger is. Samen met haar familie, die haar in alles steunt, probeert ze Fonny's onschuld te bewijzen.

Let op: deze film wordt vertoond in een voordelige double bill met I Am Not Your Negro (via de link).

Na afloop is er heerlijke Caribische catering van Caribbean Smile catering van Albert in het café

Meer If Beale Street Could Talk?

Vanaf 14 februari dagelijks te zien in Rialto