Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Madres paralelas

Fotografe Janis staat op het punt van bevallen. In het ziekenhuis deelt ze de kamer met haar jonge lotgenoot Ana. Dat schept een band. Met Penelope Cruz.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Madres paralelas

Fotografe Janis, een vrouw ergens in de veertig, is op zoek naar het graf van haar overgrootvader, die tijdens de Spaanse Burgeroorlog werd geëxecuteerd. Ze wordt daarbij bijgestaan door forensisch antropoloog Arturo. De band tussen de twee wordt steeds hechter en uiteindelijk raakt Janis zwanger. Arturo is al getrouwd en dus besluit ze het kind alleen te krijgen, net als ooit haar moeder en grootmoeder ook gedaan hadden. Janis gaat bevallen in het ziekenhuis en daar deelt ze de kamer met de jonge Ana, die ook ongewild zwanger is en op het punt van bevallen staat. Dit gedeelde lot schept een band tussen de twee die van grote invloed op het leven van beiden zal zijn.

Net als in Todo sobre mi madre (1999) en Dolor y gloria (2019) spelen familiebanden, en dan vooral de rol van de moeder, een grote rol in Pedro Almodóvars nieuweling Madres paralelas (Paralelle moeders). En net als in die genoemde films is er ook in deze een hoofdrol weggelegd voor Almodóvars muze Penelope Cruz.

Trouw

Madres paralelas is Almod├│vars eerbetoon aan moeders in verschillende soorten en maten

de Volkskrant

Met knap acteerwerk, rappe dialogen, scherp psychologisch inzicht en de nodige humor is Madres paralelas een meeslepend, heerlijk onverbloemd melodrama.