Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

A Long Way Home - Cracking the Frame

Regisseur Luc Schaedler leert zijn eigen wereld beter kennen door heel goed te kijken naar de cultuur van een andere wereld. De Chinese om precies te zijn. Een portret van vijf tegendraadse Chinese kunstenaars.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

A Long Way Home - Cracking the Frame

"Door eens heel goed naar een andere cultuur te kijken, kun je je eigen cultuur in heel ander licht leren zien." Dit is het uitgangspunt van de Zwitserse regisseur Luc Schaedler dat hij in zijn vorige films hanteerde en ook weer in deze. Vooral de hedendaagse Chinese cultuur heeft hem geïnspireerd over zijn eigen wereld na te denken.

In A Long Way Home stelt Schaedler vijf contemporaine Chinese kunstenaars aan ons voor: avant-garde beeldend kunstenaars Gao Zhen en Gao Qiang (de Gao-broers), moderne dans-choreograaf Wen Hui, subversief animatiekunstenaar Pi San en politiek geëngageerd dichter Ye Fu. Het zijn vijf kunstenaars die met veel moed en tegendraadse humor commentaar leveren op de grote sociale problemen van het huidige China. De vorm waarin ze dat doen verschilt uiteraard, wat de vijf gemeen hebben, is dat ze getekend zijn door de bloedig neergeslagen protesten op het Plein van de Hemelse Vrede in 1989.

De film wordt ingeleid door Alex Lebbink, kenner van Chinese kunst en eigenaar van de SinArts Gallery in Den Haag.

Filmbulletin

An entertaining and moving plea for human solidarity

Film21

An impressive film facing the sadness of the past and the headlessness of the present with empathy, fantasy and solidarity