Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Met Mes

De videocamera van Eveline wordt in een moment van onoplettendheid door Yousef gestolen. Tegen de politie zegt ze met een mes te zijn bedreigd. Die leugen heeft grote gevolgen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Met Mes

Eveline verdient een aardige boterham als spelshowpresentatrice, maar ze vindt het weinig zinvol. Ze neemt ontslag, krijgt van haar vriend een nieuwe videocamera en wil een betekenisvolle documentaire maken. En dan is er Yousef: hij heeft zijn oog laten vallen op een super coole zonnebril, maar het ding is veel te duur. Vriend Reddouane komt met het idee om de camera van Eveline te stelen om die dan te ruilen voor zo'n bril, en dat plan wordt uitgevoerd. Eveline, bang dat ze van de verzekering niets zal krijgen omdat ze niet zat op te letten, maakt de politie wijs dat ze bij de beroving met een mes is bedreigd. Voor de politie verandert dat de zaak volledig, en dus ook voor Yousef – de gevolgen voor hem zijn enorm.

Deze derde film van Sam de Jong (Prins en Goldie) is zowel een media-satire als een tragedie over de menselijke aard, in een visueel overdonderende stijl. Met Hadewych Minis en Shahine El-Hamus in de hoofdrollen.

de Volkskrant

In zijn satire ‘Met mes’ trakteert Sam de Jong op een onnavolgbare en verrukkelijk frivole wereld

NRC

Knetterambitieuze satire op ‘wit privilege’