Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

A Chiara

De auto van Claudio wordt opgeblazen, waarna hij verdwijnt. Zijn 15-jarige dochter Chiara wil weten wat er is gebeurd en doet een verontrustende ontdekking.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

A Chiara

Familie en vrienden van Claudio en Carmela zijn samen gekomen om de achttiende verjaardag te vieren van hun oudste dochter Giulia. Het is een vrolijk feest, iedereen is in een goed humeur, terwijl op de dansvloer een gezonde rivaliteit heerst tussen Giulia en haar drie jaar jongere zus Chiara. Later die avond ontploft er een auto in de straat; het is de auto van haar vader. De volgende dag is Claudio verdwenen, maar Carmela doet of er niets aan de hand is. Chiara is echter vastbesloten te ontdekken wat er is gebeurd. De ontdekking dat Claudio connecties heeft met de maffia dwingt haar een keuze te maken in wat voor soort leven zij wil.

Met dit spannende, door hemzelf geschreven familiedrama geeft regisseur Jonas Carpignano een originele kijk op het maffia-genre door de ogen van een vijftienjarig meisje. Zijn keuze om met niet-professionele acteurs te werken, pakt verrassend goed uit. Onder meer bekroond in Cannes.

de Volkskrant

Een energiek geregisseerde, felrealistische film

NRC Handelsblad

Een krachtige film over de veranderende band tussen Claudio en dochter Chiara