Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Downton Abbey: A New Era

De adellijke familie Crawley gaat op reis in dit tweede speelfilmvervolg op de immens populaire tv-serie. Alle bekende gezichten maken hun opwachting.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Downton Abbey: A New Era

Op Eerste Kerstdag 2015 werd in Groot-Brittannië de laatste aflevering uitgezonden van Downton Abbey, de immens populaire kostuumserie die speelt aan het begin van de twintigste eeuw. Zes seizoenen lang waren niet alleen de Britten, maar kijkers overal ter wereld, verslingerd aan het wel en wee van de aristocratische familie Crawley: de douairière Violet, Robert, Earl of Grantham, zijn vrouw, gravin Cora en hun dochters Mary, Edith en Sybil. Even veel aandacht was er voor de huishoudelijke staf, die onder leiding stond van de onvergetelijke Mr. Carter en Mrs. Hughes.

In 2019 kwam er een vervolg met de film Downton Abbey, waarin het hele huis in rep en roer geraakte vanwege koninklijk bezoek. Het verhaal gaat nu door met een nieuwe film: Downton Abbey: A New Era. Ditmaal gaan de bewoners van het statige landhuis onder meer op reis naar Zuid-Frankrijk. De gehele oorspronkelijke cast is van de partij, terwijl bedenker/schrijver Julian Fellowes opnieuw tekende voor het scenario.