Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

So Long, My Son - CinemAsia

Epische vertelling die ruim dertig jaar bestrijkt over twee Chinese gezinnen in de jaren 80 en hoe een tragisch ongeluk hun levens blijvend beïnvloedt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

So Long, My Son

Het China van de jaren 80 maakt grote veranderingen door; nadat het gedachtegoed van de Culturele Revolutie is afgedankt, slaat men de weg van de markteconomie in. Om de bevolkingsgroei enigszins in toom te houden wordt de eenkindpolitiek ingevoerd. Tegen deze achtergrond plaatst regisseur Wang Xiaoshuai deze epische vertelling over hoe een tragisch ongeval de levens van twee gezinnen blijvend beïnvloedt. Het verhaal bestrijkt ruim dertig jaar, die Wang niet-chronologisch in beeld brengt.

Yaoyun en zijn vrouw Liyun zijn bevriend met het echtpaar Yingming en Haiyan, en ook hun zonen Xingxing en Haohao zijn bevriend. Op een dag zijn die twee gaan zwemmen in een stuwmeertje, maar de zwempartij kent een fatale afloop: Xingxing verdrinkt. Wat was de rol van Haohao in dit ongeluk? Jaren later zijn Yaoyun en Liyun verhuisd naar het platteland ergens in het zuiden van China, en daar hebben ze een zoon: Xingxing. Ook al zien ze het andere stel nooit meer, hun levens blijven verbonden.