Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

Ali & Ava

Optimistisch en romantisch slice-of-life-drama over de liefdesrelatie tussen DJ/huisbaas Ali en een van zijn huurders, de alleenstaande (groot)moeder Ava.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Ali & Ava

In 2010 maakte de Britse regisseur Clio Barnard de documentaire The Arbor over toneelschrijver Andrea Dunbar uit de Noord-Engelse industriestad Bradford, drie jaar later tekende ze voor de speelfilm The Selfish Giant, een sociaal-realistisch drama over twee 13-jarige vriendjes, arbeiderskinderen uit Bradford. Tijdens het maken van die twee films ontmoette ze mensen op wie ze Ali en Ava baseerde, de twee hoofdpersonages van haar nieuwe film, een optimistisch en romantisch slice-of-life-drama, ook ditmaal gesitueerd in Bradford.

De vriendelijke Pakistaanse Brit Ali, een DJ én huisbaas, komt op een regenachtige dag een kind van een van zijn huurders met de auto van school halen. Onderwijsassistent Ava, een weduwe met twee volwassen kinderen en vijf kleinkinderen, mag vanzelfsprekend meerijden. Ook al hebben ze een totaal verschillende smaak, ze ontdekken tijdens die rit dat ze allebei dol zijn op muziek en dat geeft een klik, waar uiteindelijk iets moois uit voortkomt. Maar de twee zijn natuurlijk geen onbeschreven bladen.

de Volkskrant

Ali & Ava vermengt typisch Engels sociaalrealisme met Romeo en Julia-achtige romantiek.

NRC

Ali & Ava’: sprankelende liefde van veertigers met bagage