Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

Bigger Than Us - voorpremière

Inspirerend portret van jonge changemakers als Melati Wijsen, mensen die zich inzetten voor een betere wereld. Iedereen kan een verschil maken.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Op 25 mei organiseert Rialto in samenwerking met Cinéart en Oxfam Novib een speciale voorstelling van Bigger Than Us. De film wordt deze avond kort ingeleid, en na afloop zijn Flore Vasseur, de regisseur van de film, en Melati Wijsen, de Nederlands-Indonesische activist die in de documentaire wordt gevolgd aanwezig voor een Q&A.

Bigger Than Us

De Nederlands-Indonesische Melati Wijsen (20) komt al jaren in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes; op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. Samen met Melati staat er een krachtige generatie op die als doel heeft de wereld te herstellen.

Deze film toont de intrigerende reis van Melati, waarbij ze andere jonge changemakers ontmoet die hun leven wijden aan een betere toekomst. Zij zetten zich in voor onder meer mensenrechten, het klimaat, vrijheid van meningsuiting en toegang tot onderwijs en voedsel – van de favela's van Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, op geïmproviseerde boten aan de kust van het eiland Lesbos tot Indiaanse ceremonies in de bergen van Colorado. Deze jonge changemakers laten op inspirerende wijze zien dat iedereen een verschil kan maken voor een betere wereld.

Bigger Than Us van regisseur Flore Vasseur, mede geproduceerd door Marion Cotillard, werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes in een speciaal klimaat-programma.

Over Oxfam Novib

Oxfam Novib kent een lange geschiedenis. Al sinds 23 maart 1956 werkt Oxfam Novib aan het verslaan van armoede. In ruim 60 jaar groeiden ze uit tot de grootste internationale beweging tegen armoede.