Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

France

Het hectische bestaan van sterverslaggever France de Meurs komt tot stilstand nadat zij betrokken is geraakt bij een verkeersongeluk. Maar waar rust te vinden?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

France

Sterverslaggever France de Meurs (Léa Seydoux) schuwt de sensatie niet wanneer dit voor hogere kijkcijfers zorgt. Haar leven speelt zich af in de televisiestudio en in oorlogsgebied, terwijl ze ook een gezin heeft. Haar hectische bestaan komt plotseling tot stilstand wanneer ze betrokken raakt bij een bizar verkeersongeluk. Deze onverwachte gebeurtenis zorgt ervoor dat ze haar hele bestaan in twijfel begint te trekken. Terwijl France rust probeert te vinden in de anonimiteit, blijft haar beroemdheid haar achtervolgen, totdat een mysterieuze liefdesaffaire een einde lijkt te maken aan haar zoektocht.

Regisseur Bruno Dumont maakte aanvankelijk intense drama's als Twentynine Palms en Flandres, maar besloot in 2014 het over een andere boeg te gooien met de merkwaardige misdaadkomedie P'tit Quinquin. Sindsdien maakt hij eigenzinnige films waarin hij komedie (en musical) combineert met drama. Zijn nieuweling France is niet alleen een mediasatire, maar vooral een politieke metafoor voor de huidige toestand in Frankrijk; als France huilt, huilt Frankrijk.

NRC

Met mediasatire ‘France’ wil Dumont laten zien hoe makkelijk het is om met filmische technieken de werkelijkheid te verdraaien.

Trouw

(...) een intrigerende film af die diepzinniger wil zijn dan ie is. Net als de tranen van France: geen idee of ze echt zijn.