Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN

WCA 2021 is van start!

Een terugblik op een geslaagd openingsweekend.

We zijn begonnen! Afgelopen donderdag is de elfde editie van World Cinema Amsterdam officieel van start gegaan. Met trots blikken we terug op een geslaagd openingsweekend. Donderdag trapten we af met een exclusieve vertoning van de openingsfilm Souad, en maakte we via een internetconnectie verbinding met regisseur Ayten Amin, die voor de gelegenheid aanschoof voor een Q&A-sessie.

Vrijdag waren we in de Bijlmer. Hier vond in OSCAM, museum voor kunst, mode en design, een speciaal WCA-programma plaats. We vertoonden we de documentaire Ghana for You (Adams Mensah) en voorfilm Zombies (Baloji), en verwelkomden de beide filmmakers op het podium waar zij de vragen van het publiek beantwoordden.

Zaterdag ging het focusprogramma Actual Africa officieel van start. Na de vertoning van de klassieker La femme au fouteau van de Ivoriaanse regisseur Timité Bassori kon het publiek genieten van documentaire Ghana for You (Adams Mensah) met voorfilm I’m Living In Ghana Get Me Out Of Here (Comfort Arthur), het realistische drama Eyimofe (Arie & Chuko Esiri) met voorfilms Help! (Christopher Tijan Smith) en Ndanka Ndanka (Dandana) en de op Romeo en Julia geïnspireerde Aloe Vera (Peter Sedufia) met voorfilm Peau de chagrin / bleu de nuit (Baloji). Mensah, Smith én Baloji waren allemaal aanwezig tijdens de vertoning van hun films.

Maar er is nog veel meer! Zo vertonen we vanavond de competitiefilm Fighter, in samenwerking met Het Filmgesprek. In een verdiepend gesprek zullen de thema’s uit de film uitgebreid behandeld worden. Ook kun je vanaf donderdag terecht in onze gloednieuwe locatie op de VU, waar je als één van de eersten een mooie vertoning kan bijwonen. Klik hier voor het volledige programma.

WCA vindt tot en met 28 augustus plaats. Koop je kaarten snel online!