Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Speciale voorpremière van Shabu, incl. Q&A met de regisseur!

Zaterdag 23 april in Rialto VU

Op zaterdag 23 april vindt er in Rialto VU een speciale voorpremière plaats van de nieuwe documentaire Shabu, van regisseur Shamira Raphaëla. Zij is deze avond zelf aanwezig voor een Q&A

Shabu

De veertienjarige Shabu, een aardige, creatieve en street smart jongen uit Rotterdam-Zuid, rijdt tijdens een joyride de auto van zijn oma in de prak. Hij heeft een zomer de tijd om het goed te maken. Zijn moeder stelt voor dat hij ijslolly’s gaat verkopen om met de opbrengsten de schade te betalen, maar dat zet geen zoden aan de dijk. Dus bedenkt hij een oplossing waarbij zijn zakelijke én muzikale talent goed van pas komen.

“Ik ben een kleine jongen uit Peperklip”, omschrijft Shabu zichzelf, waarbij hij verwijst naar het beroemde (en beruchte) gebouw in Rotterdam-Zuid waarin hij opgroeit. Het levendige verhaal en de speelse montage van de film zetten de tegenstellingen van het puberleven extra aan: ongepolijst als het leven rauw is, en een beetje opgepoetst wanneer het moet blinken. Een grappige en ontroerende documentaire over een jongen die groter lijkt dan hij is, en over verantwoordelijkheid nemen voor je daden.

Wil je hier bij zijn?

Koop hier je tickets!