Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Speciale voorpremière van de documentaire Bigger Than Us

Woensdag 25 mei in Rialto VU

De twintigjarige Nederlands-Indonesische Melati Wijsen komt al jaren in actie tegen plasticvervuiling. Met groot succes; op jonge leeftijd is ze er al in geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. Melati staat er niet alleen voor. Een krachtige generatie activisten staan gezamenlijk op met het doel om de wereld te herstellen. Op woensdag 25 mei vindt er in Rialto VU een speciale voorpremière plaats van Bigger Than Us, waarin Melati en andere jonge changemakers worden gevold.

De documentaire toont de intrigerende reis van Melati. Gaandeweg ontmoet ze andere jonge changemakers die allemaal op hun eigen manier hun leven wijden aan een betere toekomst. Zij zetten zich in voor onder meer mensenrechten, het klimaat, vrijheid van meningsuiting en toegang tot onderwijs en voedsel – van de favela's van Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, op geïmproviseerde boten aan de kust van het eiland Lesbos tot Indiaanse ceremonies in de bergen van Colorado. Deze jonge changemakers laten op inspirerende wijze zien dat iedereen een verschil kan maken voor een betere wereld.

Deze speciale vertoning is tot stand gekomen in samenwerking met Cineárt, Oxfam Novib en Plastic Soup Foundation. Na afloop van de film zullen Melati en regisseur Floor Vasseur het podium betreden voor een Q&A.