Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN

Eva Crutzen te gast tijdens Woe is Watching

Wie is Eva Crutzen en wat betekent de film The Artist voor haar?

In het nieuwe programma Woe is Watching bespreekt cabaretier, muzikant, theaterregisseur, programmamaker én filmliefhebber Jeroen Woe zijn kijk op film en theater met diverse gasten. De eerste editie vindt plaats op 21 maart. Te gast: Eva Crutzen.

Een studie Rechten, dat leek haar vader een goed idee. Zelf dacht Eva Crutzen daar anders over: in 2009 begon ze met haar opleiding aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam. Een verstandige keuze, want het talent was in ruime mate aanwezig, getuige de publieksprijs die ze in 2012 won op het Wim Sonneveld Concours. Inmiddels heeft ze een aantal solovoorstellingen op haar naam staan en is ze op het witte doek te zien (o.m. in Code M en Alles op tafel).

Tijdens de eerste editie van Woe is Watching laat Crutzen haar gedachten over film en theater de vrije loop. Waarom maakt ze wat ze maakt? Waarom kiezen voor het medium film, als het ook op de planken kan? Aan de hand van diverse fragmenten geven Woe en Crutzen zo een kijkje in hun gedachtegang. 

The Artist

En natuurlijk bespreken ze de keuzefilm die Crutzen deze avond op het witte doek laat zien: The Artist - een briljante ode aan de stille film, stijlvast gemaakt in zwart-wit en zonder dialogen. Een film die talloze prijzen won, waaronder vijf Oscars. Wat betekent deze film voor Crutzen? Daar kom je achter op 21 maart!