Films om thuis te kijken Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Een bezoek aan Rialto in tijden van corona… de spelregels

Een bezoek aan Rialto - hoe gaat dat in zijn werk?

Breng je een bezoek aan Rialto? Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart) mee te nemen!

Helaas, helaas, we krijgen het corona-virus er maar niet onder... Daarom heeft de overheid nieuwe maatregelen getroffen die op zondag 28 november ingaan. Deze maatregelen hebben voor bioscopen en filmtheaters vergaande consequenties. Wie nu een bezoek aan Rialto De Pijp of Rialto VU brengt, moet rekening houden met het volgende:

1. Beide theaters sluiten om 17.00. Dat betekent dat de laatste film van de dag rond 15.00 zal starten. Om 17.00 dient iedereen het gebouw verlaten te hebben.

2. Opnieuw wordt de anderhalvemeter-regel ingevoerd. Dat betekent dat bezoekers die niet tot één en hetzelfde gezin/vriendengroep behoren anderhalve meter afstand van elkaar dienen te houden. Dat geldt ook in de zalen. Het gevolg daarvan is dat er aanzienlijk minder mensen plaats kunnen nemen in de zalen dan normaal.

3. Ook het dragen van een mondkapje is weer verplicht; bij binnenkomst en bij alle andere bewegingen door het gebouw moet het kapje gedragen worden. Wie eenmaal zit (in de zaal of in het café) mag het mondkapje afdoen.

De meeste regels die al golden, zijn ook nu nog van kracht:

4. Misschien wel het allerbelangrijkste: als je je niet lekker voelt, verkouden bent of koorts hebt, blijf dan thuis!

5. Om een van de Rialto-locaties te bezoeken heb je een coronatoegangsbewijs nodig, samen met een geldig legitimatiebewijs, zo heeft de overheid besloten. Hiermee toon je aan dat je gevaccineerd bent tegen corona, negatief getest bent op corona, of onlangs hersteld bent van een coronabesmetting. Lees hier meer over het coronatoegangsbewijs.

6. Kom op tijd! Dat wil zeggen kom een half uur vóór aanvang van de film. Houd bij binnenkomst je coronatoegangsbewijs gereed, net als je legitimatie. Dat voorkomt lange rijen en dus lang wachten. Geldige legitimaties zijn een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.

7. Koop je kaartje zo veel mogelijk online. De Tienrittenkaart is gewoon geldig. Wie met een Tienrittenkaart of een Cinevillepas gereserveerd heeft, moet nog even langs de kassa voor het valideren van het kaartje.

8. Volg de aanwijzingen op van de Rialto-medewerkers. Blijf vriendelijk en begripvol naar zowel de Rialto-medewerkers als naar je medefilmbezoekers.

Klik hier om het beleid van de Rijksoverheid zelf na te lezen. Klik hier voor veelgestelde vragen van andere bezoekers en onze antwoorden daarop.

Heb je vragen? Mail naar info@rialtofilm.nl.