Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN

Rialto‚̧African Cinema

In september presenteert Rialto vier bijzondere films uit Afrika

De voorbereidingen voor World Cinema Amsterdam 2020 waren al in volle gang toen het coronavirus roet in het eten gooide; er zat niets anders op dan het festival af te gelasten. Dat is natuurlijk heel jammer, vooral als je je bedenkt dat we dit jaar, net als in 2017, de cinema van sub-Sahara Afrika in de schijnwerpers wilden zetten: Actual Africa 2020. Ervan uitgaand dat het virus dan bedwongen is, wordt dit focusprogramma naar de WCA-editie van 2021 verplaatst.

Om te laten zien hoe bijzonder die Afrikaanse cinema eigenlijk is, brengen we in september Rialto‚̧African Cinema, een speciaal programma met daarin vier films die in de afgelopen jaren tijdens WCA te zien waren:

Supa Modo (za 5 & za 19 september)
Necktie Youth (ma 7 & ma 21 september)
The Wound (do 10 & do 24 september)
Félicité (di 15 & wo 30 september)

Wie deze films liever thuis bekijkt, dat kan! In onze online filmzaal Picl zijn drie van de vier films ook in september te zien: Supa Modo, The Wound en Félicité. Klik hier!

Nancy Asaah & Rialto‚̧African Cinema

Geen World Cinema Amsterdam dit jaar, dus ook geen Actual Africa 2020, het focusprogramma dat aan de Afrikaanse cinema zou zijn gewijd. Maar wel vier boeiende en mooie Afrikaanse films, die in voorgaande jaren bij WCA te zien waren: Rialto‚̧African Cinema.

Actual Africa co-curator Nancy Asaah laat in onderstaande filmpje haar licht schijnen over deze films.