Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto For Short - Seizoen 4

Podium voor nieuw talent

Rialto staat voor vernieuwing en dus willen we nieuw nog niet ontdekt talent een kans bieden hun films te presenteren. Ben jij zo’n talent, maak jij zelf films, videoclips, commercials, of wat dan ook? En zou je graag je eigen film eens een keer op het grote doek willen zien? Stuur deze dan in voor Rialto for Short, een programma dat beginnende filmmakers de kans geeft hun werk aan het publiek én aan filmprofessionals te tonen. 

Hoe gaat het in zijn werk?
- Uiterlijk een maand voor de aankomende editie stuur je jouw voltooide film in. Alle films uit alle genres zijn welkom;
- Een jury van filmprofessionals,  selecteert uit alle inzendingen drie films;
- Op de avond van de vertoning, altijd op een dinsdagavond 19:30, beslist het publiek, de jury en special guest wie de winnaar van die avond is.

Je inzending moet aan de volgende criteria voldoen:
- De film duurt niet langer dan 20 minuten;
- Als de film niet Nederlands of Engels gesproken is, dan graag aanleveren met Nederlandse of Engelse ondertiteling;
- De film is geproduceerd  tussen 2020 en 2022; 
- De film graag aanleveren met een Vimeo- of YouTube-link;
- Jij, of een ander crew-lid, is tijdens de filmavond aanwezig om vragen over de film te beantwoorden.

Aanmelden
Voldoet jouw film aan de voorwaarden? Ja?
Meld je dan aan via deze link.

Vragen?
Wil je nog iets weten? Stuur een mail naar short@rialtofilm.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg Rialto for Short op Facebook!

Jurylid
Sacha Gertsik

Sacha Gertsik schrijft niet alleen over film voor De Filmkrant, zij is ook een van de drijvende krachten achter De Ontmoeting, een initiatief dat jonge filmmakers een kans wil bieden hun draai in de Nederlandse filmindustrie te vinden. Daarnaast is ze actief als filmproducent.

jurylid
Aiman Hassani

Aiman Hassani is filmmaker, talentscout en changemaker voor inclusiviteit en diversiteit in film en televisie. In 2020 won hij de &Award persoonsprijs tijdens het event Code Diversiteit & Inclusie, dat culturele organisaties en professionals in de schijnwerpers zet die met succes bijdragen aan meer diversiteit & inclusie.

jurylid
Jeltje Hillen

Jeltje Hillen is hoofd projecten bij crowdfunding platform CineCrowd én medeoprichter van talentontwikkelingstraject De Ontmoeting en talent hub De Klik.

Rialto is een ontmoetingsplek voor filmliefhebbers en filmmakers. Divers, down-to-earth en niet pretentieus. Rialto zet zich in voor het onderbelichte verhaal. Met de unieke programmering, bijzonder persoonlijke aanpak, en gezellige huiskamersfeer van het filmtheater onderscheidt Rialto zich van andere Amsterdamse filmhuizen.

Fey Lehiane (filmmaker, moderator, ex LA RIOT'ter)

Rialto for Short bij je thuis

Klik hier voor Rialto for Short bij je thuis