Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Klassiek

De cinema is ruim honderd jaar oud – een dikke eeuw waarin talloze prachtige en onvergetelijke films zijn gemaakt. Rialto presenteert wekelijks een eigenzinnige selectie uit al die mooie films – van bekende en erkende meesterwerken tot zelden vertoonde pareltjes. Met andere woorden: films die elke filmliefhebber gezien moet hebben!

Filmklassiekers uit Japan

Yasujiro Ozu, Masaki Kobayashi, Takeshi Kitano: het zijn de grootmeesters van de Japanse cinema. Maar wie weet dat hun werk mogelijk is gemaakt door Shochiku? Eye staat in 2022 stil bij het meer dan honderdjarig bestaan van een van de oudste en grootste filmmaatschappijen van Japan.

Shochiku is onder meer beroemd om zijn productie van shoshimingeki: huiselijk drama, gericht op een vrouwelijk publiek, met grote sterren. Vanaf de jaren dertig zou Yasijuro Ozu – die vrijwel uitsluitend voor Shochiku werkte – in dit genre grote hoogten bereiken. Vier van zijn meesterwerken worden door Eye landelijk uitgebracht en zijn te zien bij Rialto De Pijp en Rialto VU: Tokyo Story (1953), The Flavor of Green Tea over Rice (1952), Tokyo Twilight (1957) en Early Spring (1956).

Liever thuis kijken? Dat kan ook. De films zijn 24/7 te zien in onze online filmzaal Picl.