Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

A Man Called Otto

Feelgood-comedy over de norse en eeuwig klagende Otto en zijn nieuwe, goedgebekte buurvrouw Marisol. Met Tom Hanks als Otto.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

A Man Called Otto

De middelbare Otto Anderson ergert zich rot aan alles en iedereen, en hij steekt zijn ergernissen niet onder stoelen of banken. Ook al heeft hij vaak gelijk, bijvoorbeeld als hij mensen op asociaal parkeergedrag aanspreekt, zijn gezeur heeft hem de reputatie van oude chagrijn opgeleverd. Vroeger was hij aardiger, maar de dood van zijn vrouw heeft alle levensvreugde weggenomen. Op een dag krijgt hij nieuwe buren, een gezin met kinderen. Vrouw des huizes Marisol, iemand die altijd haar woordje klaar heeft, zoekt toenadering tot haar buurman. Dat verloopt aanvankelijk stroef maar van lieverlee ontstaat er toch een vriendschap, die Otto’s leven een nieuwe wending geeft.

Deze feelgood-comedy is een remake van het Zweedse En man som heter Ove uit 2015, die weer gebaseerd is op de gelijknamige roman van Fredrik Backman. In de nieuwe versie wordt Otto vertolkt door Tom Hanks, terwijl Mariana Treviño sprankelt als Marisol. Tom Hanks zoon Truman is te zien als de jonge Otto.

Let op: in deze film komt het thema zelfmoord voor. Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113.