Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Silver Haze

De jonge, Londense verpleegster Franky raakte als kind gewond bij een brand. Jaren later is ze nog altijd op zoek naar antwoorden. Met Vicky Knight.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Silver Haze

In 2019 won Sacha Polak het Gouden Kalf voor Beste Regie voor haar film Dirty God, die vooral veel indruk maakte dankzij het acteerwerk van Vicky Knight. Het Britse online filmmagazine Screen Daily riep haar dan ook uit tot Star of Tomorrow. Tomorrow is inmiddels Today geworden, nu ze opnieuw in een film van Polak de hoofdrol vertolkt. Polak schreef zelf het scenario, dat ze deels baseerde op het leven van Knight, die als achtjarige een brand overleefde.

Het is vijftien jaar geleden dat de jonge, Londense verpleegster Franky (Knight) ernstig gewond raakte bij een cafébrand. Hoeveel jaren er ook verstreken zijn, ze is nog altijd op zoek naar antwoorden die haar leven een nieuwe richting kunnen geven. Als ze verliefd wordt op Florence, een van haar patiënten, komt alles in beweging. Samen met haar vertrekt ze naar de kust waar ze bij de familie van Florence een veilige plek vindt om haar verleden onder ogen te zien.

de Volkskrant

Steeds trekt Vicky Knight de kijker naar zich toe