Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

De man uit Rome

Het Vaticaan stuurt de sceptische priester Filippo naar een Limburgs grensdorp om een huilend Mariabeeld te onderzoeken. Het moet wel bedrog zijn, daarvan is hij overtuigd.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Op woensdag 12 april is er een speciale voorstelling, want dan is regisseur Jaap van Heusden aanwezig. Na afloop van de film gaat hij in gesprek met Miranda van Holland, de coördinator 3D, het podium voor debat, dialoog en diversiteit, en het sociale hart van de VU.

Aanvang: 17.00

De man uit Rome

In een Limburgs grensdorpje is een huilend Mariabeeld opgedoken, zo is te zien op een filmpje dat op het internet viral is gegaan. Het Vaticaan stelt een onderzoek in en stuurt de sceptische, 37-jarige priester Filippo naar het dorp, een man die vastbesloten is het zogenaamde wonder te ontmaskeren als bedrog. Eenmaal in het dorp krijgt hij te maken met een gemeenschap die na een ‘zwarte dag’ vier jaar eerder een collectief trauma heeft opgelopen. Hij ontmoet een van de eigenaren van het beeld, de 19-jarige Térèse, een mysterieuze, zwijgende vrouw tot wie hij zich aangetrokken voelt. Na een reeks schijnbaar wonderbaarlijke gebeurtenissen komen zijn zekerheden als priester en als mens op losse schroeven te staan.

De man uit Rome is de vierde speelfilm van Jaap van Heusden, die eerder met In Blue drie Gouden Kalveren won en met De Nieuwe Wereld een International Emmy Award. De opkomende Italiaanse ster Michele Riondino vertolkt de rol van de priester.