Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Goodbye Stranger

Paul mag niet klagen: hij heeft een prachtig huis, een superleuke vriendin én een topbaan. Als hij promotie krijgt en naar Londen kan verhuizen, begint hij toch te twijfelen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

zaterdag 22 april, 21.15 | Rialto De Pijp
Kijk Ons presenteert: Goodbye Strangers

Kijk Ons, voorheen de Nederlandse Filmnacht, is een initiatief van NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds, Nederlands Film Festival en de Filmkrant. Doel: het promoten van de Nederlandse artistieke film. Deze editie op zaterdag 22 april met Goodbye Strangers, het filmdebuut van regisseur Aaron Rookus, vindt plaats in filmtheaters door het hele land - Rialto is van de partij.

Na afloop van de film is er een Q&A met regisseur Aaron Rookus en costume designer (styliste) van de film Inge de Lange.

Goodbye Stranger

Het leven van Paul Schipper lijkt alleen maar ups te kennen; hij woont in een prachtig huis in Amsterdam, heeft een sexy advocatenvriendin en hij heeft een absolute droombaan als playlist-curator bij ’s werelds grootste streamingdienst. Het weet zeker dat hij snel promotie zal maken, zodat hij en zijn vriendin het petieterige Amsterdam kunnen verruilen voor het kosmopolitische Londen. Maar dan laat zijn baas hem weten dat hij tot de volgende dag heeft om zijn nieuwe aanstelling te aanvaarden. Dat brengt hem aan het twijfelen. In de dag die volgt, een dag vol sociale verplichtingen, onverwachte ontmoetingen en pijnlijke confrontaties, vraagt hij zich steeds meer af of een verhuizing , een kantoorbaan en een geheel nieuw leven eigenlijk wel zo’n goed idee is.

Het kan geen kwaad om je eigen motieven en keuzes eens goed onder de loep te nemen, zo laat debuterend regisseur Aaron Rookus zien in dit met veel humor vertelde muzikale drama. Martijn Lakemeier, Claire Bender, en Jesse Mensah vertolken de hoofdrollen.