Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

LA RIOT: Asteroid City

Wes Anderson op zijn best in deze heerlijke mix van drama, sciencefiction en romantische komedie. Een conventie van jeugdige astronomen wordt spectaculair verstoord. Met een all-star cast.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Het filmseizoen voor LA RIOT, Rialto's eigen jongerenredactie, loopt ten einde. Maar gelukkig staat er nog één spetterende voorstelling op het programma, want LA RIOT sluit dit seizoen af met een voorpremière van Asteroid City, de nieuwe film van de Amerikaanse regisseur Wes Andersons, een man die met zijn hoogst originele films altijd het publiek weer weet te verrassen.

Dress code: Wes Anderson

Deze LA RIOT-voorpremière is er niet zomaar één… het is een feestelijke voorpremière! En bij zo'n gelegenheid verwachten we dat iedereen tiptop gekleed komt, en wel in de stijl van Wes Anderson. Wie zijn films een beetje kent weet dat er dus veel mogelijk is. Wie het meest Wes-Andersonesque gekleed gaat, ontvangt van de LA RIOT-modejury een presentje!

Maar dan is de koek nog niet op: na afloop van de film is er in het Rialto Café een heuse film-pubquiz, gehost door dj Rowan.

Asteroid City

Het klinkt misschien vreemd, een mix van drama, sciencefiction en romantische komedie. Maar er is wellicht geen regisseur meer geschikt om daar iets moois en interessants van te maken dan Wes Anderson. Met films als The Life Aquatic with Steve Zissou, The Grand Budapest Hotel en The French Dispatch heeft hij bewezen als geen ander merkwaardige, soms absurde verhaallijnen in elkaar te kunnen vervlechten tot een uniek geheel. Hij doet met prachtige sets, heel bijzonder camerawerk en een all-star cast. Zo heeft hij voor zijn nieuwe film Asteroid City o.a. Tom Hanks, Tilda Swinton, Scarlett Johansson en Edward Norton weten te strikken.

Het jaar is 1955: in het stadje Asteroid City, ergens in de woestijn, wordt een conventie georganiseerd voor jonge Stargazers en Space Cadets. Het is de bedoeling dat scholieren en hun ouders samen komen voor een wetenschappelijke competitie, maar vooral om vriendschapsbanden te versterken. De conventie wordt echter spectaculair verstoord door waarlijk wereldschokkende gebeurtenissen…