Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Coup de chance

Het leven van Fanny lijkt perfect, maar als een oud-klasgenoot weer in haar leven komt, verandert er veel. Mogelijk de laatste film van Woody Allen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Coup de chance

Na Everyone Says I Love You en Midnight in Paris is dit Woody Allens derde film die in Parijs speelt. Verschil: in Coup de chance wordt enkel Frans gesproken. De 87-jarige Allen, die door allerlei controverses in zijn privéleven in opspraak is geraakt, liet onlangs weten dat dit zijn laatste film zal zijn. Maar dat heeft hij eerder gezegd…

Het leven van Fanny lijkt perfect: ze is gelukkig getrouwd met Jean, een succesvol zakenman, ze heeft een leuke baan en de twee wonen in chique wijk van Parijs. Dat ze zijn vriendenkring maar niets vindt, om maar te zwijgen van zijn jachttripjes, houdt ze wijselijk voor zichzelf. Op een dag ontmoet ze oud-klasgenoot Alain op straat en raken geanimeerd aan de praat. Destijds was hij verliefd op haar en gezien de avances die hij maakt, is er met de jaren niet veel veranderd. Na die ontmoeting volgen er meer; de twee groeien steeds dichter naar elkaar toe.

NRC

Alles baadt in een warme, oranje gloed – dat past goed bij de romance.