Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Squaring the Circle (The Story of Hipgnosis)

Anton Corbijn vertelt het verhaal van designstudio Hipgnosis, die in de jaren 60 en 70 iconisch geworden platenhoezen ontwierp voor o.m. Pink Floyd en Led Zeppelin.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Squaring the Circle (The Story of Hipgnosis)

Een zwart vlak met in het midden een wit driehoekig prisma. Links valt een witte lichtstraal naar binnen, rechts verlaat het licht het prisma, gebroken in de kleuren van de regenboog, en er is geen tekst. Het is de hoes van Dark Side of the Moon van Pink Floyd – een legendarisch album, vanwege de muziek én de hoes. Die hoes is ontworpen door Storm Thorgerson en Aubrey ‘Po’ Powell, die samen de befaamde Britse designstudio Hipgnosis runden. Deze studio is verantwoordelijk voor vele spraakmakende en iconische platenhoezen van beroemde bands en artiesten, vooral uit de jaren 60 en 70.

De Nederlandse regisseur Anton Corbijn, zelf een wereldberoemd fotograaf, vertelt in deze documentaire het verhaal van Hipgnosis. Aan het woord komen o.a. Paul McCartney, Roger Waters, David Gilmour en Nick Mason van Pink Floyd, Jimmy Page en Robert Plant van Led Zeppelin, Peter Gabriel, Graham Gouldman van 10cc, Noel Gallagher.

de Volkskrant

Een liefdesverklaring aan de muziek van toen.

VPRO Cinema

... fraaie en zeer complete documentaire.