Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Maestro

Het liefdesverhaal van dirigent Leonard Bernstein en actrice Felicia Montealegre wordt groots en emotioneel neergezet in deze biopic van Bradley Cooper.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Maestro

Leonard Bernstein wordt tot een van de meest invloedrijke dirigenten van de 20e eeuw gerekend. Maar naast zijn dirigeerwerk was hij ook een gevierd componist die zich niet veel aantrok van de grenzen tussen genres. Zo kwam de zeer succesvolle musical West Side Story uit zijn pen, waarmee hij ook de jongere generaties wist te raken. Maestro vertelt het complexe liefdesverhaal van de charismatische dirigent en de succesvolle actrice Felicia Montealegre, die bekend werd van haar acteerwerk, zowel binnen als buiten Broadway. Een liefdesverhaal dat meer dan dertig jaar omspant - vanaf het moment dat ze elkaar in 1946 op een feestje ontmoetten en verder via twee verlovingen, een huwelijk van 25 jaar en drie kinderen.

Met deze liefdevolle biopic vertelt regisseur en tevens hoofdrolspeler Bradley Cooper (A Star is Born) een groots en emotioneel verhaal over familie en liefde. Carey Mulligan (Promising Young Woman) zet op prachtige wijze Felicia neer.

de Volkskrant

Bijzonder expressief gefilmd.