Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Old Oak

De onrust in een vervallen plaatsje neemt toe wanneer de laatste kroeg dreigt te sluiten. Door een onwaarschijnlijke vriendschap keert de hoop terug.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Old Oak

In een voormalig mijnwerkersstadje staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende klanten zwijgzaam aan. Als sluiting dan ook nog eens dreigt, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt. Er gloort hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen.

The Old Oak is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (Sorry We Missed You). De altijd geëngageerde Britse filmmaker  levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat speelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. Oprecht, hoopvol en actueel. De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes, waar hij zijn wereldpremière beleefde.

NRC

Sentimentele en diep gevoelige laatste film.

de Volkskrant

Klassieke Loach met ruimte voor hoop.