Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN

Tanja - Dagboek van een guerrillera met Q&A

Vanuit Colombia beantwoordt Tanja Nijmeijer vragen van het publiek.

Eind jaren 90 besluit de 19-jarige Tanja Nijmeijer voor een stage naar Colombia te gaan. Eenmaal daar wordt ze geconfronteerd met de politieke onrust in het land. De schrijnende situaties die ze met eigen ogen aanschouwt, doen haar besluiten om zich na haar studie aan te sluiten bij de FARC. Wat motiveerde haar?

Speciale voorstelling met Q&A

Deze onthutsende documentaire van Marcel Mettelsiefen, meervoudig prijswinnaar en bekend van o.a. de documentaire Watani: My Homeland, laat zien hoe Tanja van idealistische student verandert in een lid van de beruchte FARC en op de internationale opsporingslijst van Interpol terecht komt.

Op donderdag 31 augustus om 19:00 uur vindt er een speciale voorstelling van deze documentaire plaats: in de avond zal een Q&A met Tanja Nijmeijer plaatsvinden. Tanja kan Colombia niet verlaten, daarom zal de Q&A plaatsvinden via een live verbinding op het witte doek. Naast Tanja is ook Janneke Stuulen aanwezig, docent Nederlands in t V.O en schrijfonderzoeker (docent-onderzoeker), en goede vriendin van Tanja. Tijdens haar tijd bij de FARC schreef Tanja vele nooit verstuurde brieven aan Janneke, welke uiteindelijk hebben geleid tot Tanja's ontmaskering.