Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Nowhere Special

Glazenwasser John, een alleenstaande vader, heeft niet lang meer te leven. Hij moet op zoek naar de ideale adoptieouders voor zijn zoontje Michael.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Nowhere Special

De 35-jarige glazenwasser John uit Noord-Ierland is ziek en heeft naar verwachting nog maar een paar maanden te leven. Wat dit treurige vooruitzicht enorm compliceert is dat hij in zijn eentje de zorg draagt over zijn vierjarige zoontje Michael. Samen met Shana, een medewerkster van een adoptiebureau, gaat hij op zoek naar de perfecte adoptieouders voor zijn zoon. Hij ontmoet verschillende kandidaten, onder wie een rijk gezin dat zijn zoon alles kan bieden, een stel dat wel een kind wil, maar geen zin heeft in al het gedoe rond een zwagerschap, en een alleenstaande vrouw. Wie zouden de beste ouders zijn, wat is het beste voor Michael?

De Italiaanse regisseur Uberto Pasolini baseerde dit door hemzelf geschreven verhaal op ware gebeurtenissen. Naast het mooie verhaal is het vooral de chemie tussen de hoofdrolspelers James Norton als John en Daniel Lamont als de kleuter Michael die dit indrukwekkende en hartverscheurende drama naar een hoger niveau tilt.

NRC

... juweeltje dat je teder bij de strot grijpt en niet loslaat.

Trouw

... lief, teder drama...