Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Il buco

In 1961 daalt een team van onverschrokken speleologen af in de 700 meter diepe Abisso del Bifurto in Calabrië. Dat was nooit eerder gedaan.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Il buco

In 1961 gaat een groep onverschrokken speleologen op expeditie naar de ongerepte Italiaanse regio Calabrië. Verborgen in het Pollino-gebergte ligt een nog niet in kaart gebrachte grot. Voor het eerst verkennen zij de bodem van het maar liefst zevenhonderd meter diepe gat, de Abisso del Bifurto. Gadegeslagen door een oude schaapherder zakken de wetenschappers langzaam de donkere afgrond in. Waar de herder de omgeving op zijn duimpje kent, tasten zij letterlijk in het duister. Door steentjes en brandend papier naar beneden te gooien, proberen ze te zien en horen hoe diep de afgrond is.

Met Il buco herschept regisseur Michelangelo Frammartino (Le quattro volte) op meesterlijke wijze een expeditie naar het binnenste van de aarde, een plek waar de tijd stilstaat en mens en natuur samenvloeien. Maar bovenal is deze bijzondere film een visuele hommage aan de schoonheid van het Calabrische landschap. Il buco werd bij het filmfestival van Venetië onder meer bekroond met de Speciale Juryprijs.

de Volkskrant

Een – letterlijk – onnavolgbaar meesterwerk

Trouw

Il Buco is van een spectaculaire schoonheid, een ode aan een landschap