Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

No Hay Camino - in memoriam Heddy Honigmann

Regisseur Heddy Honigmann had niet lang meer te leven en besloot daarom een reis te maken langs alles en iedereen die voor haar van betekenis zijn geweest. Hartverwarmende roadmovie, haar laatste film.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Afgelopen zaterdag overleed op 70-jarige leeftijd de Peruaans-Nederlandse filmmaakster Heddy Honigmann. Haar overlijden kwam niet onverwacht, ze was al geruime tijd ziek, maar toch komt de klap hard aan. Rialto heeft veel van haar films vertoond, ze is meerdere keren in ons filmtheater te gast geweest. Het is dan ook een onwerkelijke gedachte dat deze zo begaafde filmmaakster ons nooit meer zal verblijden met een nieuwe film.

Ter nagedachtenis, maar vooral als hommage vertonen we nog één keer haar laatste film: No Hay Camino.

No Hay Camino

'Caminante [Spaans: wandelaar], er is geen weg, je maakt de weg al wandelend', is het devies dat regisseur Heddy Honigmann aan haar nieuwe en misschien wel laatste film heeft meegegeven. Als zij van haar dokter te horen krijgt dat ze niet lang meer te leven heeft, besluit ze een reis te maken langs plekken en mensen die voor haar een grote betekenis hebben. Ze keert terug naar Peru, het land waar ze opgroeide en documentaire klassieker Metaal en Melancholie maakte. Ze deelt herinneringen met oude vrienden, ontmoet mensen die zij een stem gaf in haar documentaires, en bezoekt de plek waar het allemaal begon: haar geboortehuis. Met o.a. Kristien Hemmerechts en Johanna ter Steege bespreekt ze haar familiegeschiedenis, de moeilijke relatie met haar vader en haar relatie met haar zoon.

En ze blikt terug op haar omvangrijke oeuvre met prijswinnende films als Hersenschimmen, Het ondergronds orkest en O Amor Natural. No Hay Camino is een hartverwarmende roadmovie over een van de belangrijkste filmmakers die Nederland kent.