Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

The Innocents

De 9-jarige Ida en haar autistische zusje Anna ontwikkelen bijzondere gaven met hun nieuwe vriendjes Ben en Aisha. Gevaarlijke gaven…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Innocents

De 9-jarige Ida en haar autistische zusje Anna zijn recentelijk met hun ouders verhuisd naar een buitenwijk van Oslo. Het is zomer, dus de kinderen moeten buiten spelen. Op een speelplaats ontmoet Ida Ben, een eenzaam jongetje dat over een bijzondere gave beschikt: met zijn geest kan hij dingen laten bewegen. Anna heeft ondertussen Aisha ontmoet. Ondanks dat Anna niet kan praten, kunnen de twee telepathisch toch met elkaar communiceren. De vier kinderen raken bevriend en beginnen enthousiast met hun gaven te experimenteren. Zo ontwikkelt Ben het vermogen om mensen te laten doen wat hij wil. En dat gaat faliekant mis.

In zijn tweede speelfilm onderzoekt de Noorse regisseur Eskil Vogt, de vaste scenarist van Joachim Trier, waar de grenzen van (im)moreel gedrag liggen, wat er gebeurt als onschuldig kinderspel plots levensgevaarlijke kanten krijgt. Dat resulteerde in deze ijzingwekkende en verontrustende thriller, die al met verschillende filmprijzen is bekroond, waaronder de Fantastic Fest Jury Award voor Beste Regie.