Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Story of My Wife

Scheepskapitein Jacob Störr trouwt met de mooie maar mysterieuze Lizzy. Störr is ervan overtuigd dat ze hem bedriegt. Verhaal over jaloezie met Léa Seydoux en Gijs Naber.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Story of My Wife

Als je van je maagpijn wil afkomen, moet je maar eens trouwen”, adviseert de scheepskok Jacob Störr, de kapitein van het schip en Störr neemt het advies ter harte. In een restaurant in Parijs gaat hij met een vriend de weddenschap aan dat hij zal trouwen met de eerste de beste vrouw die binnenkomt. De beeldschone Lizzie is die vrouw en hij vraagt haar daadwerkelijk ten huwelijk. Verrassend genoeg zegt ze ja, aanvankelijk om een ander jaloers te maken, maar later is ze serieus. Eenmaal getrouwd wordt Störr geplaagd door jaloezie; hij is ervan overtuigd dat ze een affaire heeft, misschien wel met de welgestelde schrijver Dedin. Dan verschijnt Grete in zijn leven.

De Hongaarse regisseur Ildikó Enyedi, vooral bekend van On Body and Soul, laat in dit liefdesdrama de verwoestende werking van onzekerheid en jaloezie zien. In deze verfilming van Milán Füsts gelijknamige roman worden de hoofdrollen vertolkt door Léa Seydoux en Gijs Naber.