Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Piccolo corpo

Het doodgeboren kindje van Agata komt nooit in de hemel, want het is niet gedoopt. Maar daar kan Agata zich niet bij neerleggen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Piccolo corpo

In het noordoosten van Italië, rond 1900, is Agata in blijde verwachting van haar eerste kind. Maar het lot is wreed: haar kindje wordt doodgeboren. De priester heeft nog meer slecht nieuws: het kind zal voor eeuwig in het voorgeborchte moet verblijven en nooit in de hemel komen, doordat het niet gedoopt is. Dan hoort ze over een priester ergens in het noorden die een dode baby een tel tot leven zou kunnen brengen, om het in die tel alsnog te dopen. Met het kleine lichaam van het kind in een kistje op haar rug gebonden begint ze aan de gevaarlijke tocht. Onderweg raakt ze bevriend met Lynx, een vrouw die door de bossen zwerft. Samen vervolgen ze de reis.

In dit inmiddels veelbekroonde speelfilmdebuut vertelt regisseur Laura Samani een even ongewoon als betoverend verhaal over verlies, vriendschap en de kracht van vrouwen, en doordesemt dat met mystiek en folklore. Het prachtige Italiaanse landschap is een van de hoofdrolspelers.