Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Incroyable mais vrai

Alain en Marie bezichtigen een huis met, zo waarschuwt de makelaar, een heel bijzondere kelder. En hij heeft bepaald niet overdreven…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Incroyable mais vrai

Met zijn twee vorige films, Deerskin en Mandibules, bewees de Franse regisseur Quentin Dupieux al over een flinke portie bizarre humor te beschikken. Na het bijzondere jasje van hertenleer en de reusachtige vlieg in de achterbak draait het ditmaal om een wel heel bijzondere kelder, waar de tijd toch net ietsjes anders werkt dan we gewend zijn. Dupieux’ films, die het werk van Charlie Kaufman en Spike Jonze in herinnering roept, zijn grappig, origineel en ongrijpbaar – ongelooflijk maar waar.

De middelbare verzekeringsagent Alain en zijn vrouw Marie zijn op huizenjacht en staan op het punt een wat vervallen huis te gaan bezichtigen ergens in een buitenwijk. De makelaar waarschuwt ze van tevoren: wat ze in de kelder zullen aantreffen, zal hun leven voor altijd veranderen. En dat blijkt geen overdrijving. Na die bezichtiging hoeven ze niet lang na te denken: ze kopen het huis. Met o.a. Alain Chabat en Léa Drucker.