Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Nana

Nana wordt getergd door nachtmerries over haar verleden, tot een onwaarschijnlijke vriendschap alles verandert.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Nana

In de jaren 60 probeerden Indonesische communisten een coup te plegen, maar het leger onderdrukte die poging met veel geweld. Ook in de daaropvolgende zuiveringen kwamen tallozen om het leven. De jonge Nana weet maar ternauwernood te ontkomen, maar van haar man en zoon wordt nooit meer iets vernomen. Jaren later is zij hertrouwd met de rijke landeigenaar Darga en leidt ze een ogenschijnlijk zorgeloos bestaan. Maar het verleden achtervolgt haar in haar nachtmerries. Er verandert iets als ze vriendschap sluit met Ina – een onwaarschijnlijke vriendschap, want Ina is immers de minnares van haar man.

Regisseur Kamila Andini, van wie in 2019 het ontroerende The Seen and Unseen tijdens WCA te zien was, vertelt in Nana vooral een verhaal over de kracht van vriendschap tussen vrouwen. Ze doet dat in een bedwelmend visuele stijl, waardoor de beelden nog lang op het netvlies gebrand blijven staan. Gebaseerd op de roman Jais Darga Namaku van Ahda Imran.

KAMILA ANDINI (1986, Indonesia) studied in Australia. Her directing debut The Mirror Never Lies screened in the Berlinale Generation 2012. Her second feature, The Seen and Unseen, screened at WCA 2019 and won a Generation International Jury Kplus Grand Prix. Her third, Yuni, won the Platform Prize at 2021 Toronto International Film Festival. Nana is based on the novel by Ahda Imran, who co-wrote the screenplay.