Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Fire of Love

Indrukwekkend portret van Maurice en Katia Krafft, twee onbevreesde vulkanologen die net zoveel van vulkanen hielden als van elkaar.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Fire of Love

Halverwege de jaren 60 ontmoetten Maurice Krafft en Katia Conrad elkaar in de collegebanken van de universiteit van Straatsburg. Niet alleen hun liefde voor vulkanen was groot, ook die voor elkaar – ze trouwden in 1970. Niet lang daarna begon hun carrière als vulkaanwaarnemers. Met zeer beperkte middelen reisden ze af naar Stromboli om de uitbarsting daar vast te leggen. De belangstelling voor hun werk bleek groot, waardoor ze meer middelen tot hun beschikking kregen. Onbevreesd reisden ze de hele wereld over en kwamen terug met de meest spectaculaire beelden van het vulkaangeweld. In 1991 ging het mis: een pyroclastische stroom van de Japanse Unzenvulkaan werd ze fataal.

In 2016 besteedde Werner Herzog aandacht aan het stel in zijn documentaire Into the Inferno, regisseur Sarah Dosa heeft nu een hele film aan de twee gewijd. Ze gebruikte daarbij niet eerder gezien archiefmateriaal en natuurlijk veel door de Kraffts gemaakte foto's. Het verhaal wordt verteld door Miranda July.

NRC

Twee verliefde vulkanologen op weg naar hun onverbiddelijke ondergang

de Volkskrant

Fire of Love (...) bestaat voornamelijk uit bizar spectaculaire filmbeelden die door de Kraffts werden gedraaid, soms afgewisseld met sprankelende animaties.