Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Asako I & II

De jonge Asako krijgt een hartstochtelijke relatie met Baku, maar op een dag is hij verdwenen. Jaren later ontmoet ze Ryohei, die als twee druppels water op Baku lijkt. Van de maker van Drive My Car.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Asako I & II

De carrière van de Japanse regisseur Ryûsuke Hamaguchi kreeg dit jaar een enorme boost toen hij voor het prachtige, veelgelaagde Drive My Car een Oscar kreeg. Dit kwam natuurlijk niet uit de lucht vallen, getuige de eerdere bijzondere films die hij maakte zoals Wheel of Fortune and Fantasy. In 2018 maakte hij Asako I & II, een liefdesverhaal, gebaseerd op Tomoka Shibasaki’s roman Nete mo samete mo, over de magie en de vloek van het verliefd zijn. Door de coronapandemie was deze film nog niet eerder in Nederland te zien.

De jonge Asako uit Osaka valt als een blok voor de vrijgevochten Baku. De liefde is intens, maar na zes maanden verdwijnt Baku spoorloos. Een paar jaar later, Asako woont inmiddels in Tokio, ontmoet ze een man die als twee druppels water op Baku lijkt, maar hij stelt zich voor als Ryohei. Ook al is hij in alles het tegendeel van Baku, Asako wordt toch verliefd op hem.