Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Mis hermanos sueñan despiertos

Ángel en zijn broertje Franco fantaseren over een leven na de gevangenis, maar een datum voor een rechtszaak is er niet. Een indringende film over hoe een falend rechtssysteem kwetsbare jongeren van een toekomst berooft.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Mis hermanos sueñan despiertos

Beboste bergen doemen op voorbij de hoge, dikke muur die Ángel en zijn broertje Franco van de buitenwereld scheidt. In het jaar dat ze nu in jeugddetentie zitten, hebben ze hun advocaat één keer gezien; een datum voor een rechtszaak is er nog steeds niet. Met elkaar en hun lotgenoten fantaseren de broers over een leven na de gevangenis, in een wereld die hun bestaan intussen grotendeels vergeten lijkt te zijn. Een opstandige nieuwkomer wakkert de hoop op een ontsnapping aan.

In deze film, gebaseerd op ware gebeurtenissen en driemaal bekroond op het filmfestival van Guadalajara, legt regisseur Claudia Huaiquimilla bloot hoe een falend rechtssysteem kwetsbare jongeren van een toekomst berooft. Ze verpakt die sociale aanklacht in een gevoelige schets van het gevangenisbestaan, waarin repressie, spanningen en onderlinge saamhorigheid elkaar voortdurend afwisselen. Met naast een cast van talentvolle jonge acteurs ook een mooie rol van Paulina García (uit Sebastian Lelio’s Gloria).

Met voorfilms:

Primavera lacrimogena
Pablo Carrasco, Alvaro Sierro, Diego Contreras | Chili | 2019 | 9' | Spaans gesproken | Engels ondertiteld
Een dag lang op Plaza Baquedano, het middelpunt van de burgeropstand in Chili, van bovenaf gezien. Een week nadat de protesten begonnen.

Una historia de amor imposible
Javier Alonso | Chili | 2021 | 25' | Spaans gesproken | Engels ondertiteld
Esteban, een jonge punker, wordt 's nachts vermoord. Kort na het horen van de dood van de punker ziet de 16-jarige Miguel echter visioenen van Esteban, die hem een tumultueus leven tonen dat ten volste wordt geleefd ondanks een wrede, mannelijke cultuur.

 

CLAUDIA HUAIQUIMILLA (1987, Chile) is a Mapuche director, scriptwriter and producer. Her first short, San Juan, was awarded at Clermont Ferrand and her first feature, Mala Junta, won 40 awards. Mis hermanos sueñan despiertos is her second feature and won Best Feature and Best Actor at Guadalajara, as well as Best Film and the Audience Award at Toulouse Latin America Film Festival.