Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Karnawal

Ondanks dat de gepassioneerde en ambitieuze Cabra leeft voor de malambo en niets liever wil dan dansen, raakt hij dieper en dieper verzeild in de wereld van criminaliteit.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Karnawal

De verleiding van criminaliteit is nooit ver weg in de grensregio tussen Argentinië en Bolivia, waar Cabra met zijn moeder woont. Terwijl zijn Chileense vader (Alfredo Castro) een lange gevangenisstraf uitzit, maakt zijn moeder plannen om met haar vriend naar het meer welvarende zuiden van Argentinië te vertrekken. Cabra wil er niets van weten. Hij leeft voor de malambo, de stoere en vurige dans van de gaucho’s.

Tijdens een kort verlof eist zijn impulsieve vader plotseling alle aandacht van het gezin op, net op het moment dat Cabra de laatste voorbereidingen treft voor een belangrijke danscompetitie. Met de chaos en opwinding van het carnaval op de achtergrond, raakt Cabra dieper in het criminele wereldje verzeild dan hem lief is, wat zijn eigen toekomstdromen in gevaar brengt. Malambo-kampioen Martin Lopez Lacci zet een indrukwekkende hoofdrol neer als een timide tiener die in de krachtige dans zijn ware zelf laat zien.

Met voorfilm:

Hoy no hay mañana
Antonia Sanchez, Vicente Fres | Chili | 2022 | 20' | Spaans gesproken | Engels ondertiteld
De wereld staat op het punt te vergaan. Te midden van een overdaad aan liefde, euforie en vernietiging kijkt een groep vrienden terug op hun leven. Een chaotisch afscheid van een wereld in verval.

JUAN PABLO FÉLIX (1983, Argentina) graduated from the national Argentinian film school ENERC before working as a producer with FX STUNT TEAM, a company making film special effects. He has directed shorts, TV series and advertisements. Karnawal is his debut feature and picked up awards including Best Director & Best Actor at Guadalajara International Film Festival and a Grand Prize at Aubagne International Film Festival.