Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Ningdu

Surrealistische popart-animatie vertelt het verhaal van een uiteengevallen Chinese familie en hun bijzondere, sterke onderlinge band.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Ningdu

Filmmaker en animatiekunstenaar Lei Lei stort zich op het recente Chinese verleden, en met name dat van zijn familie, om betekenis aan het heden te kunnen geven. En dat verleden verliep met de Grote Sprong Voorwaarts en de Culturele Revolutie nogal turbulent. Om het zichtbaar te maken gebruikt Lei een zeer originele combinatie van animatietechnieken: van papieren knipsels tot bontgekleurde kleipoppetjes, en zelfs zijn hand verschijnt in beeld. In deze bijna surrealistische popart-animatie laat hij zijn vader Lei Jiaqi het verhaal vertellen.

De familie Lei had het nodige te doorstaan in de jaren 50 en 60. Lei's grootvader Ting werd naar het platteland gestuurd, zoals miljoenen anderen, en dus gescheiden van zijn kinderen. Als zijn vrouw overlijdt, worden die kinderen naar een weeshuis gestuurd, onder wie Jiaqi. Later wordt Ting aangemerkt als klassenverrader en verdwijnt in een heropvoedingskamp. De familie valt daarna uiteen, maar ze schrijven elkaar vaak – de band blijft sterk.

LEI LEI (1985, China) graduated in Animation from Qinghua University and works as an independent filmmaker and experimental animation artist. His animation shorts include This Is Love (Best Narrative Short Award at Ottawa IFF 2010). His work has been exhibited worldwide. His mid-length documentary Breathless Animals won Best Mid-length Documentary at Cinéma Vérité. Ningdu is his first animation feature.