Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

La ruche

Alice, de moeder van tieners Marion, Claire en Louise, heeft een bipolaire stoornis. Dat maakt het gezinsleven er bepaald niet gemakkelijk op. Met Ludivine Sagnier.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

La ruche

De alleenstaande moeder Alice en haar drie tienerdochters Marion, Claire en Louise vormen op zijn zachtst gezegd een ongebruikelijk gezin en dat komt vooral door het onvoorspelbare gedrag van moeder Alice. Zij heeft te kampen met een bipolaire stoornis waardoor ze dan weer prettig gestoord is, dan weer depressief en boos. Vooral Marion, de oudste dochter, doet haar uiterste best om het gezin bij elkaar te houden, al zou ze het liefst naar Brazilië vertrekken om daar te gaan dansen. Maar ze kan het niet over haar hart verkrijgen haar zusjes achter te laten in de destructieve en emotionele chaos van haar moeder.

Regisseur Christophe Hermans maakt al 17 jaar films, maar met La ruche maakt hij zijn speelfilmdebuut. Het verhaal, dat het werk van de gebroeders Dardenne in herinnering brengt, baseerde hij op de gelijknamige roman van Arthur Loustalot. Ludivine Sagnier, bekend van o.m. 8 Femmes en Swimming Pool, vertolkt op zeer overtuigende wijze de hoofdrol.

de Volkskrant

De fenomenale cast, voortreffelijk geregisseerd door Hermans, laat de personages voortdurend op het snijvlak tussen harmonie en conflict balanceren.