Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

White Berry

De zeventienjarige Grace is ooit Burundi ontvlucht en woont nu in Rotterdam. Als ze Kya en haar vriendinnen ontmoet, gaat er een nieuwe wereld voor haar open.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

White Berry

De zeventienjarige Grace is als vijfjarig meisje met haar moeder en oudere broer uit Burundi gevlucht en uiteindelijk in Rotterdam terechtgekomen. Grace heeft albinisme, en dat is in sommige delen van Afrika levensgevaarlijk. Bijgeloof wil namelijk dat een pigmentloze huid over wonderlijke en magische krachten zou beschikken die rijkdom en succes zouden schenken. Ook op Grace werd ‘gejaagd’. Nu ze in haar examenjaar zit, moet ze alles op alles zetten om aan de verwachtingen van haar familie te voldoen. Wanneer ze Kya en haar vriendinnen ontmoet, gaat een nieuwe wereld voor haar open. In Kya en haar entourage ziet Grace de belichaming van haar Afrikaanse identiteit, maar meer nog van de persoon die ze zou willen zijn; krachtig, zelfverzekerd en trots. Ze zet alles op alles om onderdeel te worden van de groep. Maar met haar negatieve zelfbeeld blijkt dat niet eenvoudig.

White Berry, het speelfilmdebuut van Sia Hermanides, is deels gebaseerd op de ervaringen van hoofdrolspeelster Latifa Mwazi.