Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Clara Sola

De 40-jarige Clara, verstandelijke beperkt, leeft met haar overbeschermende moeder op het platteland van Costa Rica. Als ze Santiago leert kennen, verandert er veel.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Clara Sola

Ergens op het platteland van Costa Rica, dicht bij het regenwoud, woont de 40-jarige Clara. Ze heeft niet alleen een gebochelde rug, ze is ook verstandelijk beperkt. Zo heeft God het gewild, meent haar haar overbeschermende en diepreligieuze moeder Fresia. Zij is ervan overtuigd dat haar dochter ook over helende krachten beschikt. Tussen de dieren en in de natuur voelt Clara zich in haar element, al is haar bewegingsruimte beperkt, want moeder heeft het erf met paarse linten afgezet - voorbij die linten mag ze niet komen. Als Clara Santiago leert kennen begint haar leven te veranderen. De vriendelijke Santiago brengt graag tijd met haar door en leert haar dingen over het leven. Clara, die als het ware nu pas in de puberteit komt, staat voor een geheel nieuwe zoektocht naar zichzelf.

Dit inmiddels veelbekroonde speelfilmdebuut van de Costa Ricaans-Zweedse regisseur Nathalie Álvarez Mesén is een adembenemende meditatie over het opbloeien van een welhaast organische spiritualiteit, tegen alle beperkingen in.